Niet weten wat je met jezelf aan moet

Soms heb je gewoon van die momenten, dagen, dat je niet weet wat je met jezelf aan moet. Niks gaat goed, alles zit tegen en al je motivatie en energie lijken plotseling verdwenen. Waar is al je creativiteit gebleven? Je geduld om weer uit het dal te klimmen? Weg, foetsie. En toch is daar die opdracht die af moet, de toets waarvoor geleerd moet worden, deadlines die al te snel zijn. Je moet door. Maar je kan niet. Het lukt niet. Je bent alle materialen onderweg verloren om nog maar iets te kunnen.

Wat moet je dan? Je moet iets, je moet het vertrouwen in jezelf weer terug vinden. En soms is het daarom nodig om stil te staan. Te accepteren dat het even niet lukt. En dat dat ook oké is. Als je accepteert dat het je nu even niet lukt open je weer deuren voor jezelf. Je geeft jezelf weer mogelijkheden. Want niks hoeft, en alles mag. Er is weer ruimte voor nieuwe ideeën, nieuwe stromen van creativiteit, misschien zelfs wel om een heel andere weg te gaan bewandelen. En vanuit die stilstand, rust, kan je weer op pad gaan. Wordt alles weer helderder.

En soms ook niet. Dan duurt het voor je gevoel eeuwen voordat er wat verandert. Je moet eerst echt rust vinden voordat je weer verder kan. Alleen voor de sier even stilstaan helpt dan niet. Dan veranderd er niet echt iets. Dan komt die onrust vanzelf weer terug. En dat kan heel frustrerend zijn. Je wil niet wachten, je wil dat je lichaam en gedachten gewoon doen wat ze moeten doen. Gewoon werken, zorgen dat jij goed kan functioneren zodat je gelukkig kan zijn, zodat je je doelen kan bereiken. Je dromen kan waarmaken. En dan is het gewoon even kut dat het niet lukt. Maar ook dat moet je accepteren. Pas als je van jezelf houdt, ook van jezelf als alles even niet zo gaat als je wil, dan kom je verder.

Dus: love yourself ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s