What would you do…

… if you knew you couldn’t fail? Now go out and do it.

Wat zou je doen als je wist dat je niet zou falen? Wat zou ik doen? Zou ik alle geweldige mensen in mijn omgeving vertellen hoeveel ik van ze houd? Zou ik mijn dromen achterna gaan? Eindelijk doen watik al zo lang wil doen? Waarom ben ik dat niet allang aan het doen? Wat houd me tegen?

Waarom laten we ons zo vaak (onbewust)
tegenhouden door de gedachten dat we het misschien niet kunnen? Dat we ergens niet goed genoeg voor zijn. Terwijl als je het juist wel doet je vaak hele mooie dingen meemaakt, en blijkt dat het helemaal niet zo moeilijk of eng was als het van tevoren leek. Misschien ontdekt je zelfs wel een verborgen talent…!

Eigenlijk komt het neer op hoe sta je in het leven? Hoeveel invloed hebben faalangst, perfectionisme, verwachtingen van je omgeving en de maatschappij op je? Is dat waar je je door laat leiden? Of ben je dat zelf? Kies je zelf wat je wil en doe je dat ook?

We hoeven echt niet alle keuzes alleen te maken. Ik denk dat het ook helemaal niet erg is als je je door andere laat beïnvloeden. Andere kijken anders naar dingen dan jij zelf, waardoor je weer tot andere inzichten komt. Maar uiteindelijk ben jij het toch zelf die bepaalt wat je doet met leven. Je keuzes hebben invloed op welke kant je met je leven op gaat. Ze zijn belangrijk! Dus het is ook belangrijk dat je achter je keuzes staat.

En soms maak je verkeerde keuzes, merk je misschien achteraf dat dit toch niet was wat je wilde. Of liet je je misschien in je keuze toch teveel door andere beïnvloeden. Dan is er ook nog geen man overboord. Je hebt elke keer weer de mogelijkheid om opnieuw te kiezen, ga ik door op deze weg of kies ik een andere weg? Soms loopt een weg dood, en het is geen falen om dan te kiezen om een andere weg in te gaan.

Dat is echt iets wat ik aan het leren ben: het is geen falen om een andere weg in te slaan. Ik heb heel snel het gevoel dat ik in een keer goed moet kiezen. Dat ik niet meer terug kan komen op de keuzes die ik maak. Soms heeft het inderdaad ingrijpende gevolgen als je beslist dat je niet de goede keuze hebt gemaakt, of dat het nu in elk geval niet meer goed voor je is. Maar als ergens een deur dicht gaat, gaat ergens anders een deur (of raam ;)) open. Er komen altijd weer nieuwe mogelijkheden en kansen, waar je je wel goed bij voelt.

Wat ik je eigenlijk wil meegeven is om niet bang te zijn om van richting te veranderen als dat je eigenlijk blijer en gelukkiger maakt! Probeer het eens, wat zou je nou echt graag doen? Ga het doen! Of zet in elk geval de eerste stap. En het hoeft niet in een keer allemaal tegelijk! God maakte de aarde ook niet in 1 dag 😉

Have a little faith!

Liefs, Aimely

One thought on “What would you do…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s